پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 183097
چرايي سقوط ازدواج جوانان به اولويت هفتم
تاریخ انتشار : 1394/07/07 10:55:47
نمایش : 1818
کارشناسان اجتماعي بر اين باورند که عوامل بيروني همچون مشکلات اقتصادي، شرايط دشوار گذران زندگي و افزايش سطح انتظارها ازدواج را به خرده‌فرهنگي بدل کرده که در اولويت‌هاي بعدي زندگي جاي گرفته است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار گسترش تصور نادرست از دست دادن آزادي‌هاي فردي در ميان جوانان و غلبه مشکلات اقتصادي، ازدواج را به شبحي بدل کرده که در اولويت چندم زندگي آنها قرارگرفته است. کارشناسان افزايش آمار ازدواج را در گرو آموزش و تقويت الگوهاي سنتي با کمک رسانه‌هاي ملي و جامعه مي‌دانند. درکنار دگرگوني‌هاي صورت‌گرفته در روند پديده ازدواج، شاهد تغيير چشمگيري در وقوع اين امر اجتماعي هستيم و آن کمرنگ شدن ازدواج در ميان جوانان و افزايش سن متقاضيان ازدواج است.

ازدواج؛اولويت هفتم جوانان

کارشناسان اجتماعي بر اين باورند که عوامل بيروني همچون مشکلات اقتصادي، شرايط دشوار گذران زندگي و افزايش سطح انتظارها ازدواج را به خرده‌فرهنگي بدل کرده که در اولويت‌هاي بعدي زندگي جاي گرفته است. تا آنجا که بنا به گفته محمداسماعيل مطلق، مديرکل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، ازدواج اولويت هفتم جوانان قرار گرفته است.

در اينجا اين پرسش مطرح است که آيا به‌درستي ازدواج بي‌هيچ دليلي به عنوان اولويت‌هاي دست‌چندم جوانان تلقي مي‌شود يا موانع و مشکل‌هاي دروني خانواده و بيروني اجتماع، جوانان را به سمت‌وسويي کشانده که پس از تحصيل، اشتغال،کسب موقعيت‌هاي اجتماعي و شغلي مناسب و... به مقوله تشکيل‌خانواده و ازدواج فکر کنند؟

پيش‌زمينه‌هايي مهم‌تر از اصل ازدواج!

طهورا نوروزي، پژوهشگر و مشاور خانواده معتقد است: گاهي موضوعي به عنوان اولويت نخست برخي افراد قرار دارد که دستيابي به آن تا اندازه‌اي دشوار است که پيش‌زمينه‌هاي دستيابي آن در اولويت قرار مي‌گيرند. در اينجا بايد پرسيد آيا به واقع ازدواج، در اولويت‌هاي آخر جوانان قرار گرفته است يا بلکه اولويت نخست است اما چون دستيابي به ازدواج در شرايط کنوني دشوار شده است، براي رسيدن به آن محورهاي ديگر در اولويت قرار مي‌گيرند.

دست‌اندازي به نام مشکل اقتصادي

از نگاه اين مشاور خانواده، به طور کلي ۲ نگاه سخت‌افزاري و نرم‌افزاري به مقوله ازدواج وجود دارد که از اقتصاد و تأمين‌معيشت به عنوان عامل سخت‌افزاري ازدواج و از تغيير معيارهاي ازدواج و مباحث فرهنگي، خوي فردگرايي و تجردمحوري به عنوان عامل نرم‌افزاري مي‌توان نام برد.

حال اينکه وزن کدام‌يک در کاهش آمار ازدواج و توسعه تجردگرايي سنگين‌تر است، قابل بررسي خواهد بود. گروهي بر اين باورند که گذران زندگي دشوار شده و فشار اقتصادي عامل اصلي ازدواج نکردن جوانان است اما با نگاهي به خرده‌فرهنگ‌هاي شکل‌گرفته در خانواده‌ها درمي‌يابيم که غلبه انتظارهاي نابجا، چشم‌وهم‌چشمي‌ها و نگاه‌هاي ظاهرگرايانه بر سختي‌هاي معيشتي ازدواج افزوده است.

نفوذ خرده‌فرهنگ‌ها در رويه ازدواج

رواج تصور نادرست به خطر افتادن استقلال شخصي دختر و پسر و محدود شدن و از دست دادن آزادي‌عمل در زندگي مشترک از جمله خرده‌فرهنگ‌هايي است که در سال‌هاي گذشته در ميان جوانان نفوذ کرده است. افزايش روحيه فردگرايي هم يکي از دلايل بي‌ميلي جوانان به امر ازدواج است.

طهورا نوروزي هم در اين‌باره به ايرنا گفت: زماني که در خانواده‌هاي ايراني، زن و مرد حوزه‌هاي فردگراي پررنگي براي خود تعيين کنند و عبارت‌هايي مانند «حساب بانکي خودم» يا «ملک خودم» در اولويت قرار گيرد، موضوع شراکت، همراهي و تعامل به مرور کمرنگ‌تر و فردگرايي برجسته‌تر خواهد شد. همچنين برخي از صاحبنظران اين عرصه، افزايش آمار طلاق و نبود الگوي مناسب براي ازدواج را از دلايل عمده بي‌ميلي جوانان به ازدواج عنوان مي‌کنند.

نقش دولت در فراهم کردن و آسان‌تر شدن امر ازدواج هم از جمله راهکارهايي است که وي به آن اشاره مي‌کند و مي‌گويد: طبيعي است که نخست بايد شرايط ازدواج فراهم شود و دولت به عنوان يکي از حاميان خانواده‌ها، اين امکان را فراهم کند تا جوانان در شرايط مطلوب ازدواج قرار بگيرند. البته رسيدن به اين امر، خود مستلزم پايين آوردن سطح توقع‌هاي جوانان و کاهش مداخله خانواده‌ها در امر ازدواج است تا بستر و زمينه ازدواج فراهم شود.


مرجع : روزنامه وطن امروز
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html